הגדרת איסור קטניות

השאלה: לאחר ויכוח בשביעי של פסח במשפחתי ברצוני לברר את הגדרת איסור אכילת הקטניות. האם זהו מנהג? או גזירה? או תקנה? מצאתי בעיונים ברשת וגם בפסקים את שלוש ההגדרות הללו - והרי יש הבדל גדול בינהם . שכן גזירה כידוע אין לשנות במקרים מסויימים, ותקנה משתנה לפי סנהדרין גדולה בחכמה ...וכ´. אודה על תשובתכם .רויטל גורן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 1:51:26 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

קטניות היא גזרה שגזרו חכמי אשכנז עליהם ועל זרעם ואין מקום להתיר כמבואר בשו"ע יו"ד דיני נדרים.