הכשרת מיחם לפסח

השאלה:

שלום לכבוד הרב אני שואלת את שאלתי לאחר שקראתי באתר את השאלה והתשובה הנ"ל: שאלה האם יש צורך בהכשרת מיחם מים חשמלי המשמש כל השנה כמיחם לצורך הכנת שתיה חמה (קפה, תה) ואין לו כל שימוש אחר? אם כן - כיצד מכשירין אותו לפסח? תשובה יש חשש שניתזו עליו טיפות של חמץ כגון אם מכינים צ'יקו (משקה דגנים) לידו, או אם מחממים עליו מיני מאפה וכד'. אולם כיון שרוב תשמישו אינו עם חמץ די בעירוי על כולו, וכן הרתחתו מבפנים. אי"צ לפרק את הברז. במידה וחיממו על מכסהו מיני חמץ יש צרך בהגעלה למכסה והגעלה למיחם כולו. אפשר גם ע"י מילויו עד גדותיו ולתת למים לגלוש ממנו. ע"כ.

ושאלתי היא מה הדין לגבי מיחם שאכן לא חיממו עליו שום חמץ אך הכניסו לתוכו בזמן שהוא רותח ובחשמל כלים כגון ספל שאולי הוא חמץ (שותים בספל תה בטעמים) האם יצטרך הגעלה או שניתן להקל ורק לערות מים רותחים לתוכו ומסביב בדפנות תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י' ניסן תשע"ט 9:16

מגעילים אותו באותה צורה כמו שציינת. במידה ולא חיממו עליו חמץ - די בעירוי בלבד.