הכשרת תנור אפיה לפסח

השאלה:

שלום רב.
יש לנו תנור אפיה "פירוליטי". לתנור יש תכנית לניקוי עצמי בחום גבוה.

האם ניתן להכשיר תנור כזה לשימוש בפסח? מדובר על התנור עצמו, ולא התבניות.
בברכת פסח כשר ושמח.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם נייר נחרך בחום זהו ליבון קל.
בכל אופן ניתן להכשיר את התנור כאשר מנקים היטב ובודקים בעין אם יש פירורים כלשהם בין המתכת לזכוכית, במידה ויש אטם וכד' בינו לבין המתכת המחזיקה אותו וכן בחיבורים בתוך תא האפיה ובחורים אליהם יוצאים האדים. אחרי כן להפעיל אותו בחום מלא, ואם יש טורבו שזורק אויר חם להפעיל גם אותו במשך כחצי שעה.

במידה ויש רשת להנחת תבניות ניתן ללבן אותה יחד עם התנור