חולה צליאק בפסח

השאלה:

הרב שלום,
אבקש לברר לגבי חולה צליאק אשכנזי שאינו יכול לאכול גלוטן ויש חשש שמצה משיבולת שועל תגרום לו לשלשולים.
1.האם חייב לאכול כזית מצה בליל הסדר?
2.האם יכול לאכול אורז, פריכיות אורז או קטניות אחרות בפסח? במידה וכן, האם החולה צריך כלים נפרדים? והאם צריך התרת נדרים?
תודה רבה
וחג כשר ושמח

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. אם יש סבירות שיקבל שלשול קשה וכד'ויסבול מאוד הוא פטור ממצות מצה
אך אם הסבל קטן עדיף שיאכל כזית מצה בלבד משבולת שועל הנאפית במיוחד לחולי צליאק שיש בה מעט מאד גלוטן וחשיבות המצוה לקיימה אף אם יש מעט כאבים עולה על ההפסד שהיא גורמת.

2. מותר לו לאכול קטניות ללא התרת נדרים ואין צריך כלים נפרדים.