חמץ

השאלה: חזרנו בתשובה ולארחונה נאמר לי על ידי אדם דתי מאד ששורפים את ארבעת המינים בפסח יחד עם ביעור החמץ.

שמרנו אותם עד כה האם מחר שורפים את כל ה4 או שאת התארוג לא שורפים?מה מברכים על זה(זה ביעור החמץ הראושן שלנו)

ובדבר אחר לגמרי יש לנו חמץ שחבל לנו לזרוק(כמות גדולה של פתיתים וכיוצא באלה)

מות רלסגור כקרטון ולשים בארון יחד עם הסכום החמץ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:33:08 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. שריפת ארבעת המינים זהו מנהג בלבד, ואיננו חובה הלכתית, אם יש את הלולב שורפים ביחד עם שריפת חמץ, אבל אין זו הלכה.
לא נהגו לשרוף את האתרוג. אולם אם רוצים אפשר.
ב. בכמות גדולה שיש לכם הפסד גדול, אתם יכולים למכור לגוי לשמור בחדר או ארון סגור. אבל באופן כללי יש להשתדל לא למכור דברים פתוחים.

שנזכה לחוג פסח כהלכתו