מאפה ללא דגנים האם מותר בפסח

השאלה:

שלום, לשאלה שלי אין נושא - אבל מדובר במזון ולא בהכשר שלו (כל ההכשרים של בד"צ העדה החרדית): הכנתי לחם שמרכיביו הם: קמח שקדים, קמח פסיליום, קמח קוקוס, חומץ תפוחים, שמן זית, פשתן, אבקת אפייה, מלח - שאלתי: מה מברכים על לחם שמרכיביו הם מה שרשמתי ? והאם ניתן לאכול לחם כזה בפסח ?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ו' תמוז תשפ"ג 9:48

שלום

 כל מאפה שאין בו חמשת מיני דגן אין מברכים עלין מזונות אלא שהכל נהיה בדברו.

רק מינים שיש בהם מחמשת מיני דגן (חיטה שעורה כוסמין שיפון ושיבולת שועל) יש איסור חמץ, וכל מאפה שאין בו מחמשת מיני דגן אין בו חשש חמץ ומותר בפסח.

יש לברר שהרכיבים כשרים לפסח ולא מעורב בהם מיני דגנים (יכול להיות שיש בחומרים משמרים בחומץ תפוחים, וכן אפקת אפיה יכול להיות שנעשה מדגנים) וכן שנמוצר נאפה בכלים כשרים לפסח

בברכת  התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי