בת מצוה בספירת העומר

השאלה:

לכבוד הרה"ג יעקב אריאל שליט"א
שבוע טוב!
קיבלתי הזמנה מהעבודה להשתתף במסיבת בת-מצוה שתיערך לפני ל"ג בעומר. המשפחה המזמינה הינה משפחה מסורתית ולא דתית. שאלתי היא אם ניתן להשתתף במסיבה כזו שמין הסתם תלווה במוזיקה וכלי נגינה לפני ל"ג בעומר.
כמו כן האם קיים הבדל אם מסיבת בת המצוה נערכת בתאריך יום ההולדת העברי או בתאריך אחר.
בתודה מראש

התשובה

הרב יעקב אריאל |

רק אם תוכנה של המסיבה הוא דברי תורה, גם אם יש מוזיקה, היא סעודת מצוה ומותר להשתתף בה. אך אם המשפחה היא רק מסורתית יש להניח שדברי התורה, אם יהיו בכלל, אינם עיקר, אין בררה אלא לבוא רק לאחל מזל טוב ולצאת מן המקום.