חילול שבת בל"ג בעומר

השאלה:

לכבוד הרב אריאל
השנה וכן בשנת תשע"א ובשנת תשע"ג ותשע"ד חל ל"ג בעומר במוצש"ק.
לצערנו הרב אנשים רבים אינם מודעים לקדושת השבת והם מחללים את קדושת השבת בהצתת אש, כיבוי אש איסוף זרדים וכד וכל זאת, כחלק מן ההילולא של ר שמעון בר יוחאי(...). בנוסף, ע"מ לשמור על הסדר הציבורי נערכת המשטרה בכוחות מתוגברים עוד לפני צאת השבת. היערכות הכוללת חילולי שבת מרובים (בהסעת מאות שוטרים במהלך השבת).
אין צורך ואין סיבה לבטל את ל"ג בעומר. נדמה שכל שמוט עלינו לעשות הוא:
א. לבקש מן הציבור או להודיע לו של"ג בעומר נדחה ביום ושהוא חל ביום שני ולא ביום ראשון, וממילא שיש להדליק את המדורות ולנסוע למירון במוצאי ל"ג בעומר ולא בלילו [ ניתן לצרף לזה בקשה שבה המשטרה תודיע שאם אנשים יגיעו במוצ"ש היא תצטרך להערך בשבת עצמה].
ב. לשנות במוסדות החינוך את יום החופשה מיום א ליום ב.

אשמח לשמוע את דעת הרב בענין
ואיך לדעתו ניתן לקדם את הענין (אם יש לזה סיכוי).

תודה וברכה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לא ניתן לספור ספירה אחרת מאשר ל"ג בעומר
אך בהחלט ניתן לדחות את ההדלקה בעיקר במירון וכן במקומות אחרים למוצאי לג בעומר ע"מ למנוע חילול שבת
אנא פנה לרבנים הראשיים לישראל ולאדמו"ר מבויאן שלו יש את החזקה להדליק את המדורה במירון