פיצוחים

השאלה:

שלום רב!

יש לי שתי שאלות:
1. האם בפסח מותר לאכול פיצוחים חוץ מגרעינים שחורים?(אם לא אפשר פירוט לגבי מה מותר ומה לא)
2. לגבי מכירת חמץ לגוי שמעתי שאסור להשאיר פסטות וופלים ועוד בארון כל הפסח ולעשות מכירה כי זה חמץ גמור ושקמח מותר אפשר פירוט

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 8:41:53 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. בני אשכנז לא אוכלים כמעט את כל הפיצוחים מחשש קטניות וכד´. בני ספרד (חלקם) אוכלים את כל הקטניות, ולכן יכולים לאכול את הפיצוחים, אבל צריך להזהר שלא יובש בתנור עם קמח וכדו´, ועל כן צריך השגחה מהודרת ובכל אופן לבדוק שוב שאין שאריות מחיטה וכדו´.
2. אין איסור למכור חמץ גמור, יש כאלו שלא רוצים למכור, אבל מי שמכר לא עבר על שום איסור (לא מדברי תורה ולא מדברי חכמים, ואפילו אין מנהג כזה שלא למכור). אלו שנמנעים מלמכור חמץ זה בחמץ גמור (פסטות ופלים, אבל לא תערובות כגון: אבקת מרק וכדו´).