קטניות לאשכנזים

השאלה: שלום רב, אישתי ואני החלטנו שאחרי החתונה נתחיל לאכול קטניות כי זה נראה לנו מוזר שיש דבר שחצי מהאוכלוסיה אוכלת ואין אפשרות לאכול. אנחנו מבינים את עניין המנהג אבל רצינו לעשות לביתנו. הדבר היחיד הוא שאנחנו חוששים לעבור על משהו שהוא באמת חשש לחמץ ולא רק עניין של מנהג (שכבודו כמובן במקומו מונח) לכן רצינו לשאול האם יש משהו שצריך להזהר בו במידה ואנחנו מחליטים להקל בכל זאת.
תודה רבה וחג שמח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:42:55 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין לשנות מנהגי אבות ועלינו להמשיך ללכת במנהגיהם, ואי אפשר לעשות על כך אפילו התרת נדרים, כך שהשאלה לא חלה כלל.

שנזכה לחוג פסח כהלכתו