שאריות חמץ לפני פסח

השאלה:

לכבוד הרב שלום רב!
נשארו לי בבית שאריות חמץ ולא אספיק לסיים אותם עד פסח, ברצוני לשאול האם לזרוק אותם עכשיו או לשמור ולשרוף בשריפת חמץ?
1. קמח שיפון וקמח שיבולת שועל.
2. סולת
3. אבקת מרק עוף שמכילה גלוטן.
שאלה נוספת: האם שימוש בשמן קנולה מותר למי שלא אוכל קטניות?
תודה רבה וחג שמח.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. קמח אינו חמץ ממש אלא רק חשש חמץ. ולכן עדיף למוכרו לחג.
2. סולת, איני יודע מה דרך עשייתה אם החמיצוה קודם היא חמץ ויש לשורפה אם לא החמיצוה יש לנהוג בה כמו בקמח.
3. לשרוף.
4. נחלקו בכך הפוסקים יש מקילים ויש מחמירים. לענ"ד הוא מותר בשימוש גם לאשכנזים

toraland whatsapp