שטיפה במי פה לאחר אפיקומן

השאלה:

אדם המעוניין לשטוף את פיו במי פה בסיום ליל הסדר, לאחר אכילת אפיקומן. האם רשאי לעשות כן? שהרי ידוע שאין מפטירין אחר הפסח אפיקומן, כדי שטעם הפסח ישאר בפיו, ומי הפה הם ריחניים ומטרתם לסלק מהפה שרידי טעם אחר שנשארו בו מהמזון שנאכל, א"כ שטיפה זו לא תשאיר את טעם הפסח בפה ולכאורה היא אסורה. או שמא לא נאסרה אלא אכילה, אך שטיפה לא נאסרה. מה הדין?

התשובה

הרב יעקב אריאל | ניסן-אייר תש"ע

לרוב הראשונים האיסור לאכול אחר אפיקומן הוא מדרבנן. יש מהראשונים הסוברים שמותר לאכול אחרי חצות. יש הסוברים שרק אכילה אסורה ושטיפה מותרת.

גם לסוברים שהאיסור מהתורה יתכן שרק אכילה אסורה ושטיפה מותרת.

לכן מותר לשטוף את הפה אחרי אכילת אפיקומן, מעיקר הדין. בעל נפש שאינו זקוק לכך מסיבות בריאות, ואינו איסטניס שהדבר מפריע לו, מן הראוי שימנע משטיפה במי פה לאחר אפיקומן.