חציר בפסח

השאלה: אני מפעילה פינת חי. האם ניתן להאכיל חציר של שיבולת שועל לארנבונים בפסח?

התשובה

הרב דוד אייגנר | ב' ניסן תשע"ו 9:33

ב"ה

שלום וברכה

אין לתת בפסח לבעלי החיים חציר מחמשת מיני דגן, זאת מכיוון שהחציר נקצר על פי רוב בשלב שהזרעים  כבר בשליש גידולם (שלב הדונג), שלב זה הוא שלב שבו הזרעים יכולים להחמיץ במגע עם מים. גם רוק יכול לגרום להחמצה, לכן כשמניחים בפני בעלי החיים חציר זה יש חשש שהרוק יגרום להחמצת הזרעים.

לכן בפסח יש להאכיל את בעלי החיים בציר ממשפחת הקטניות, כגון אספסת, בקיה, תלתן וכן ניתן להאכילם בחציר או בקש תירס.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר