עליה לקבר בערב ראש השנה

השאלה: שלום רב,
יש לי כמה שאלות בנושא עליה לקברי קרובים בערב ראש השנה: כמנהג ירושלים אנו מתכננים, בלי נדר, לעלות להר המלוכות שם קבורים סבי וסבתי מצד אבי. דודתי מצד אמי נפטרה לפני בערך חודש(אולם היא אינה דודה ביולוגית, אלא חברה של אמי שהיתה קרובה אלינו מאוד כמו דודה). שאלותיי הן:
1. האם אפשר לעלות לכולם בערב ראש השנה? כיוון שאמרו לי שזה לא יפה וצריך כל אחד בנפרד.
2. האם לעלות או לא לעלות לדודה שנפטרה השנה? כיוון שלפי הבנתי המטרה בעליה הזו היא ללמד זכות על הנפטרים, אך גם אני יודעת שלא עולים לנפטר בשנה הראשונה, אז מה עושים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 1:21:45 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ו. אפשר לעלות.
2. יש נוהגים שלא לעלות במשך שנה, הנוהגים כך לא עולים גם בערב ראש השנה, ואלו שעולים במשך השנה עולים גם בערב ראש השנה, אבל אין חובה ללכת לבית עלמין אלא לראות את סוף האדם ואפסותו כהכנה לימי הדין, וכמו כן בגלל הצדיקים ששם להתפלל לפני הקב"ה, אבל לא מספרים בשבח הנפטרים בערב ראש השנה.

כתיבה וחתימה טובה