תקיעות שופר לחילונים ברחוב

השאלה:

שלום כבוד הרב,
הנני בעל תוקע, ובעודי חוזר מתקיעות השופר בתל אביב מרחוב דיזינגוף דרך רחוב בן גוריון, הצעתי לאנשים שאינם שומרי מצוות לשמוע תקיעות שופר, לראשונים הצעתי עם ברכה ותקעתי להם 30 תקיעות, אולם גם הקושי בתקיעות וכן חוסר הסבלנות אפילו למעוניינים, חשתי שאולי בסופו של דבר יצא שכרו בהפסדו,

לאחר מכן עברתי לתקיעות ללא ברכה בסדרה של תשרת תשת תרת, וראיתי תגובות הרבה יותר שמחות, מחייכות, האם נהגתי נכון?

וכן האם יוצאים בדיעבד בסדרה זו, אולי צריך 3 פעמים תשרת שם הכי פחות ספק.
תודה רבה ושנה טובה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

ראשית זכית אנשים בשמיעת שופר ובודאי יש בכך זכות גדולה

ובאשר לכמות התקיעות עיין בספרי באהלה של תורה ח"ה סי' מח בכמה תקיעות ראוי.