שביעי של פסח ביום ו' וליל שבועות במוצ"ש

השאלה:

1) השנה שביעי של פסח חל ביום ששי,האם מותר באותו יום ששי לקבל את השבת כבר בפלג המנחה ולהתפלל ערבית של ליל שבת בפלג המנחה? האם מותר להתחיל לאכול את סעודת ליל שבת שעדיין אור? ואם כן מה לומר בברכת המזון?

2) השנה ליל שבועות חל במוצאי שבת ולכן רציתי לדעת ממתי הכי מוקדם מותר להתחיל את ההכנות לליל שבועות,להתפלל ערבית של ליל שבועות והאם מותר לחבר את הסעודה השלישית עם סעודת ליל שבועות ולעשות סעודה אחת?

3) האם בתשובות לשאלות 1 ו 2 יש הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

אשמח לקבל מכבוד הרב תשובות

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) מותר להתפלל ולהתחיל לאכול ולקדש על הכוס אבל יש לאכול גם כזית לחם בשבת עצמה ואז ברכת המזון תהיה לפי התפילה - של שבת.

2) את ההכנות ליו"ט מותר להתחיל רק לאחר צאת השבת, לגבי תפילה כיון שאנו מקפידים על 'תמימות' מתפללים אחר צאה"כ ואחרי זה סעודת החג.
3) לא ידוע לי הבדלים בין עדות שונות בשאלות ששאלת.