מיני אווזים

השאלה: אדם יש לו בחצר בריכה ויש בה: ברכיות, אווזים, וברווזים, והם מזדווגים ביחד א. האם עליו למנוע מהם? ב. האם האפרוח היוצא מהם מותר באכילה? בתודה

התשובה

הרב דוד אייגנר | ה' אב תשפ"ג 11:44

ב"ה

שלום וברכה

איסור כלאי בהמה (הרבעה) הוא רק כשמרביעים בידיים כמובא בשו"ע יו"ד רצז, ב, ולכן בוודאי ששאין חובה למנוע מהם להזדווג אחד עם השני.

לגבי התוצר- האפרוח והביצה, הדבר תלןי אם מדובר בבעלי חיים טהורים והאם יש להם מסורת.

רשימת בעלי החיים עם מסורת מופיעה בספר "מאור לכשרות" של הרב ד"ר ישראל מאיר לוינגר.

אתה יכול לשלוח לי תמונות+ שמות זנים בווטסאפ, ונשתדל לבחון אותם הזנים המדוברים, אם הם אכן מוגדרים כטהורים

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר