צער בעלי חיים בכפרות

השאלה: האם פדיון כפרות בתרנגול זה צער בעלי חיים או לא

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ב תשרי תשע"ו 7:42

ב"ה

שלום וברכה

ככלל, כל שימוש בבעלי חיים שנצרך לאדם הוא מותר, בתנאי שאין בו אכזריות מרובה.

לכן, מותר לשחוט בעלי חיים מכיוון שמעוניינים לאכול את בשרם וכן על זו הדרך.

מנהג הכפרות הוא מנהג שיסודו בהררי קודש שגדולי ישראל הנהיגו, אמנם יש שיצאו כנגדו, אך מי שנוהג אותו יש לו בהחלט על מי לסמוך.

לכן אין בשימוש בבעלי חיים לכפרות משום צער בעלי חיים.

עם זאת, עדיין יתכן שבאופן מעשי יש לשפר את התנאים בהם התרנגולות מוחזקות בזמן ההמתנה לכפרות ולאחריה, ולספק להן תנאים יותר טובים, ככל הידוע לי משרד החקלאות עובד על תקנות מתאימות להחזקה זו.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר