הרכבות אוויר

השאלה: בס"ד שלום הרב, למדתי השבוע על 'הברכה אווירית' בעץ, והיינו שמבריכים עץ בעודו על העץ ע"י חשיפת כמה ס"מ בענף ונותנים סביבו אדמה ועוטפים אותה בנייר כסף וכעבור חודש יוצא מאותו מקום שורשים, ונסתפקתי מה הדין לגבי ערלה, דמחד גיסא הרעיון של חשיפת הענף היא יצירת ניתוק מכוחו הרשמי של העץ(כמו מינרלים וכדו' , איני מבין בזה אך כך הבנתי) ואז לכאורה זה כמו עץ חדש דבעינן ג' שנות ערלה אך מאידך עדיין הוא שייך לעץ ואז אין צורך לחכות לערלה, אשמח לידע מה דעת הרב? תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ב חשון תשפ"ג 18:15

בס"ד

שלום וברכה

יש דין של ילדה שסיבכה בזקנה שהולכים לפי הזקנה ואין צורך בשנות ערלה חדשות אבל בנידון שלך כאן מורידים את ההרכבה מהעץ ושותלים אותו בקרקע ומתחיל עץ חדש משעה שהוכנס לקרקע. עיין יו"ד רצד סעי' טז.