חישוב ערלה

השאלה: שלום. קניתי שני עצי הדר במשתלה. נאמר לי שהם בני יותר משלוש שנים. העצים נתונים בתוך שק פלסטיק שחור. הבאתי אותם הביתה בתוך רכבי. אם אנחנו שותלים אותם, האם שלוש השנים נספרות כבר ומשנה הבאה מותר לאכול את הפירות או שמתחילים ספירת שלוש חדשה?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ב אב תשפ"ג 9:11

שלום וברכה

עליך למנות שנות ערלה מחדש, כיון שאין ידיעה ודאית מבחינה הלכתית על גיל העצים. האמירה של בעל המשתלה אינה מספקת, מכיון שיתכן שאינו בקי בהלכות ערלה.

אם תשתול לפני טו באב, שנת תשפ"ג תיחשב לשנה הראשונה לענין ערלה.

בהצלחה

מוטי שומרון