חישוב ערלה

השאלה: אני גר בשכירות בבית שהבעל בית לא דתי והוא אמר לי שהוא שתל בגינה עץ לימון בן 6 שנים, השאלה אם אפשר לסמוך עליו בזה(הוא אמר שמכיר את הדין של ערלה ולכן הביא עץ גדול) בהשאלה השנייה האם צריך לספור שוב שנות ערלה, הוא אמר שהביא את זה בשקט של 50 ליטר, ושכל הגוש היה עם העץ בשתילה. תודה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ט"ו כסלו תשפ"ד 14:15

שלום וברכה

קשה להעריך מה היה מצב העץ מבחינה הלכתית לפני שבעל הבית שתל אותו בגינה. תבדוק אתו מתי בדיוק הוא שתל את העץ בגינה ותמנה שנות ערלה מאותו התאריך.

לגבי נטע רבעי, תחלל ללא ברכה.

בברכה

מוטי שומרון