חישוב ערלה

השאלה: נטעתי עץ רימון בגינה שנקנה במשתלה, את העבודה עשה גנן ואני לא יודע איך גדל העץ במשתלה. העץ נשתל לפני ט"ו באב התש"פ (מאי 2020). הבנתי שהפרות שנמצאים על העץ היום הם בגדר עורלה ורק הפריחה שאחרי ט"ו בשבט השנה תהפוך לפרי שהוא נטע רבעי (האם הבנתי נכון?). מאידך יש כאן ספק מסוים כי ייתכן והעץ וגדל בצורה כזו שאפשר להחשיב את הזמן שגדל במשתלה לעניין עורלה(העץ הגיע די בוגר). האם ניתן להקל בעניין לאור זאת שהפרות הם בקדושת שביעית ? תודה מראש

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ה תשרי תשפ"ג 14:20

כיון שאין לך ידיעה וודאית לגבי ההיסטוריה של העץ, עליך לנהוג בפירות הקיימים כפירות ערלה והם אסורים באכילה.

הפירות שיחנטו לאחר טו בשבט תשפ"ג יהיו נטע רבעי. יש לפדות אותם ללא ברכה בגלל הספק שציינת.

בברכה

מוטי שומרון