חישוב שנות ערלה המשך

השאלה: שלום, יש לי בגינה עצים משנים שונות (נקנה במרמלשטיין), אשמח לדעת החל ממתי הפירות מותרים באכילה : גפן : תשע"ט מנגו: תש"פ 1) עצים מתשע"ח (לימון ותפוז רגיל\סיני, ליצ'י ותפוח), כבר היו מותרים שנה שעברה, נכון? 2) אם יש משהו נטע רבעי (המנגו?) מה הדין? האם מותר לאכול וכיצד? 3) עלי גפן מותרים לאכילה באותו זמן של הענבים עצמם, נכון? תודה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"א סיון תשפ"ג 9:35

המשך לתשובה

אם היו על העצים פיקוח אזי אפשר להסתך על שנות העץ כבר מגידולו במשתלה בתנאי שהעברתם את העץ בצורה שלא פרקה את גוש האדמה בזמן השתילה בגינה

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי