יש לנו עץ פרי אגס כבר 5 שנים כמעט. פעם ראשונה מוציא פירות. מה חל עליו. ערלה?

השאלה:

יש לנו עץ פרי אגס כבר 5 שנים כמעט. פעם ראשונה מוציא פירות. מה חל עליו. ערלה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ג סיון תשפ"א 9:17

שלום

 פרי שגדל בשלוש שנים הראשונות משעת הנטיעה של העץ חלים עליו דיני ערלה . וכל הפירות הגדלים בשנה רביעית (אפילו אם הם ראשונים) דינם נטע רבעי שיש לחללם לפני אכילתם.

וכל הגדל משנה חמישית ואילך של העץ (אפילו שזה הפעם הראשונה) , הרי הוא חולין , וכל עוד לא הפרישו ממנו תרו"מ הוא טבל האסור באכילה,לכן יש להפריש חתרומות ומעשרות קודם אכילם.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי