נצרים ברימון

השאלה: שלום, יש לי שיח רימון בחצר. יש גזע מרכזי שנמתא בתוך האדמה. מגןבה פני הקרקע יוצאים מתוך הגזע ענפים דקים יותר. שמעתי שאולי יש חשש עורלה בענפים הללו. האם כך הוא הדבר? הענפים יוצאים מתוך הגזע ולא ישירות מהאדמה. אשמח לשלוח תמונה. תודה איתי

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ג ניסן תשפ"ד 10:12

ב"ה

שלום וברכה

ככלל, ענף שיוצא מעל פני הקרקע נחשב כחלק מהעץ הותיק ולא צריך לספור לו מחדש את שנות הערלה, אך אם הוא יוצא מתחת פני הקרקע יש למנות לו.

אם אתה מעוניין בתשובה קונקרטית על העץ שלך, אנא שלח תמונה לווטסאפ: 052-6071159 ונענה בעז"ה תשובה מדוייקת יותר.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר