העתקת עץ פרי

השאלה:

שלום הרב ! יש לי עץ פרי שעבר שנות ערלה . ואני רוצה להעביר אותו מקום . כיצד ניתן להעבירו ולא להפסיד שנות ערלה !

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ' כסלו תשפ"א 14:24

שלום וברכה

הכלל הוא שהעץ צריך שישאר לו גוש אדמה  בנפח מספיק גדול שהוא יכול להתקיים ממנו שבועיים לפחות.

באופן מעשי צריך לגזום את העץ גיזום חזק, ואם מדובר בעץ נשיר, יש לבצע את ההעתקה כשהוא בשלכת. לאחר מכן יש לחפור מסביב לגזע במרחק של כחצי מטר מהגזע, ולהשתדל להוציא גוש אדמה גדול ככל האפשר. באם הדבר הצליח רצוי לצלם ולשלוח את התמונה אלי לוואטסאפ, על מנת שאוכל להעריך האם ניתן להתחשב בשנות העץ או שיש צורך למנות ערלה מחדש. (הטל. שלי 0545684261)

בהצלחה

מוטי שומרון