חישוב ערלה

השאלה:

בחודש אב האחרון(לפני טו באב) שתלנו בגינב עצי הדר בוגרים. הם הגיעו עם בתוך שק שעטף את השורשים. הטו יפה וכבר יש פירות בשלים. האם מותר לקטוף ולהנות מהפירות?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ז' כסלו תשפ"א 12:49

שלום וברכה

אינני יכול לענות על השאלה. ואסביר :

אם העצים היו מחוברים לקרקע לפחות בשלוש השנים האחרונות, ללא הפסק, והעתקת העץ נעשתה באופן שגוש מצע הגידול היה מספיק גדול כדי לאפשר קיום תקין של העץ במשך 14 ימים, ניתן לאכול את הפירות.

אם לא התקיימו בודאות כל התנאים הנ"ל, יש למנות שנות ערלה מזמן נטיעת העץ.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון