צמח מונסטרה

השאלה: האם מונסטרה חייבת בערלה לספרדים? במידה וכן, האם אפשר למנות ערלה לצמח שגדל בתוך בית ומזיזים אותו מפעם לפעם ויוצא שעובר מעל סוגי משטחים שונים? תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ג אלול תשפ"ג 10:15

בס"ד

שלום וברכה

א. בד"כ מגדלים אותו לנוי כצמח מטפס ולא למאכל. יש בודדים שאוכלים את פריו. לכן השאלה הראשונה היא האם אתם רוצים אותו לנוי ואין בו ערלה כלל ואם אתם רוצים אותו למאכל יש בו אפשרויות כדלהלן.

ב. אם רוצים את הפרי לאכילה הוא בודאי לא מגדל פרי תוך שנה אלא תוך מספר שנים, כך שמבחינה הלכתית אין הבדל בין אשכנזים וספרדים והוא עץ שחייב בערלה, אבל אין לה משמעות מכיוון שהפירות באים לאחר ג' שנים.

ג. לגבי העברות בבית אין בעיה כלל, אפילו שעובר ממקום למקום, אם עובר ממקום שיש גג למקום שאין גג - אין בעיה. ישנה מחלוקת אחרונים אם הועמד על קרקע והועבר, ואז צריך לדון בפרטים, אבל אם העציץ לא מגיע לאדמה אין משמעות להעברה.

כתיבה וחתימה טובה