קניתי עץ בן 4-5 שנים והוא נושא פירות. העץ לא נרכש מאחת המשתלות המפוקחות על ידכם לעניין עורלה, ושאלתי מתי מותר לאכול מהפירות?

השאלה:

שלום רב, לאחרונה קניתי עץ לימון וודאתי בשעת הרכישה שלא נטעו אותו לראשונה בשנת שמיטה. העץ בן 4-5 שנים והוא נושא פירות. העץ לא נרכש מאחת המשתלות המפוקחות על ידכם לעניין עורלה, ושאלתי מתי מותר לאכול מהפירות?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד אדר תשפ"א 12:18

שלום

הואיל ואין פיקוח של הרבנות על שנות ערלה של העץ, ויכול להיות שעץ היה מונח כל השנים בעציץ שאינו נקוב (או על גבי משטחים מנתקים), לכן יש למנות שנות ערלה משעה שנטע באדמה בגינתך. ורק לאחר שיעברו חשבון שנות ערלה הפירות יהיו מותרים

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי