היחס לצה"ל ולמדינה

השאלה:

שלום כבוד הרב,
ראיתי מספר פרסומים שכתבת לגבי היחס למדינת ישראל ולחוקים וכפי שאני מבין נכון היחס הוא שלריבונות המדינה יש משמעו רבה,"דינא דמלכותא" אך יחד עם זאת משמעות זו לא חלה על כל חלקי הארץ לדוגמה הערבה הדרומית. האם זאת בגלל שאינה מהארץ המובטחת? ומה לגבי מצוות כיבוש הארץ? האם לאחר שכבשנו את חלק זה, אינו נכלל במדינה מבחינת מצוות התלויות בארץ וכדומה? שאלה נוספת, האם הרב שירת בצה"ל? אם כן, מה אופי השירות? אם לא, מדוע? ומה יחס הרב לשירות היום בצה"ל? מה אופי השירות המומלץ לבחור שאינו מעוניין ללמוד בישיבה גבוהה למעלה משנה ואינו מתחבר לצד זה של לימוד התורה?

תודה רבה שבת שלום לכל עם ישראל.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

ריבונות חלה על כל ארץ ישראל, לגבי מצוות התלויות בארץ יש הגדרות נוספות המצמצמות את החיוב מן התורה ומדרבנן. אבל אין לכך כל משמעות לגבי ריבונות ותחולת החוק. שירתתי בצה"ל במסגרת הסדר מרכז הראשון