כלאיים בגידול צמחי תבלין

השאלה: שלום רב.
רציתי לשאול האם ישנה בעייה של גידול מספר זנים של צמחי תבלין (רוזמרין, אורגנו, מנטה וכו') בעדנית אחת? ואם ישנה, האם חציצה (של ס"מ ספורים) בין חלקת אדמה לחברתה פותרת את הבעיה?

תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 1:21:22 PM
בס"ד

שלום וברכת ד'

יש בעיית כלאים אפילו באדנית אחת, ויש צורך להרחיק בין המינים, ההרחקה היא שאלה של סוג הגידול וכמות השטח הנזרע, לכן יש לקבל יותר פרטים על אופן הגידול שהנך מעוניין בו, אולם על פי רוב אי אפשר לגדל בהרחקה הפחותה מ 15 ס"מ בין מין למין.