נסיעה לחו´´ל

השאלה: אני נשואה ב"ה+5. בעלי מפרנס עיקרי-מרויח יפה אבל לא מספיק בשביל "לגמור את החודש". אנחנו רוצים בע"ה להגדיל עוד ועוד את המשפחה ויחד עם זה לחיות ברמת חיים סבירה ומעלה.ההורים מאוד עוזרים מבחינה כלכלית אבל שאיפתנו היא להיעזר בהם כמה שפחות ולהיות עצמאיים. לפני כמה זמן הצטרפנו בעלי ואני לחברה שבע"ה תעזור לנו לממש שאיפה זו. בעוד כמה זמן אמור להתקיים כנס גדול של החברה בחו"ל ושאלתי היא: האם מותר לי לנסוע לחו"ל בכדי להשתתף בכנס של החברה? האם זה נחשב יציאה מהארץ לצורך הפרנסה? תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 5:17:54 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מותר לצאת מהארץ לצורך פרנסה, ואם הכנס הזה הוא חלק מהפרנסה שלכם (עתידית) הרי זה נחשב להיות כמסחר ומותר לצאת לצורך זה. אלא שאין להרבות בטיולים בחו"ל בגין היתר הנסיעה למסחר.