עליה

השאלה:

האם, בנוסף למצות יישוב ארץ ישראל, יש גם מצוה של "עליה"? זאת אומרת, האם מקבלים "שכר הליכה" או שכר על המאמץ הנוסף, על ההליכה עצמה?האם יש עוד דוגמאות למצוות שמקבלים עליהם שכר בגלל ההליכה או בגלל מאמץ (כמו לעבוד קשה לאכול כשר במקום שאוכל כשר לא מזמן אליך) או האם אין מושג של ערך נוסך במאמץ כשמדברים על קיום מצוות?
תודה,
שירה שורץ

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:58:51 AM

בס"ד

שלום וברכת ד
´
על המצוות יש מודד לפי הצער השכר, כן בארץ ישראל וכן בהליכה לבית כנסת, או שאר מצוות שאדם מתאמץ עליהם הרי שכרו גדול יותר.