עקירת עץ שעלה מאליו

השאלה: בע"ה שלום גינה של בית ,עץ שצמח מעצמו , מזרע שהועבר ע"י ציפורים או זרע שנפל באופן אקראי או שתילים שיוצאים באופן לא רצויי משורשי עץ האם . האם מותר לקטול עצים אלו ע"י ריסוס או הגמעת חומר קוטל ? באופן דומה לקטול עץ שלא מוצלח בגינה חולה , זן לא טוב , מיקום לא טוב , פרות נגועים וכו' . אין מקום להעביר את העץ ואין מי שמעוניין לקבלו . תודה

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ו' אדר ב תשפ"ב 12:18

ב"ה

שלום וברכה

אילן שעלה מאליו והוא מהווה מטרד לבעליו, נחלקו הפוסקים אם יש בכך איסור השחתת עץ מאכל. וכיוון שכך, אין לעקור אותו על ידי יהודי אלא על ידי נוכרי.

גם בשאר המקרים עץ שלא מוצלח או חולה שלא ניתן לשפר אותו וכדו' - אלו מקרים גבוליים וניתן להקל ולעקור אותם על ידי נוכרי, ועדיף גם להקנות לו את העץ לפני כן.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב