תרומות ומעשרות+ ערלה בצלף

השאלה:

בס"ד שלום. יש לי שאלה בנושא תרומות ומעשרות ושאלה בנושא ערלה. 1. מהו דין פירות וירקות הגדלים ברשות היחיד אך לא היה בכוונתנו לגדלם אלא גדלו מעצמם?(כגון בלוטים של עץ אלון, עשבים שוטים כגון חוביזה, צלפים) 2. האם צלפים חייבים בערלה? הבנתי שיש לכאן ולכאן ולא הצלחתי להבין את ההלכה למעשה.

התשובה

הרב דוד אייגנר | ד' אדר תשפ"א 13:03

ב"ה

שלום וברכה

מינים שאינם משמשים כלל למאכל אין בהם חיוב הפרשה ואף אין בהם איסור ערלה, לכן אין ערלה באלון, ואין צורך להפריש מחוביזה, סרפד, דרדר וכו'.

הצלף הוא צמח שיש בו כמה חלקים נאכלים, להלכה כתב השו"ע יו"ד רצד ג, רצו, טו שהוא אילן לכל דבר, ולכן גם יש לנהוג בו ערלה.

יחד עם זאת, מכיוון שרובם המוחלט של הצלפים גדלים מעצמם בשטחי הפקר, אין בהם איסור ערלה.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר