שלום מה הטעם לאלו שסוברים שצריך לזרוק הפרשת חלה בשתי שקיות?

השאלה:

שלום מה הטעם לאלו שסוברים שצריך לזרוק הפרשת חלה בשתי שקיות? תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י' כסלו תשפ"ג 11:23

שלום

 חלה מצוה לשרוף אך שאין אפשרות אז קוברה. היום שאין וקשה לשרוף ויש חשש שיבואו לידי תקלה ניתן להניח באשפה בצורה לא מבוזה לכן יניח בשתי שקיות וינחי באשפה.

ראה שמירת שבת כהלכתה חלק ב   פרק מב סעיף יב הערה נב

"ואם כי תרומה טמאה וחלה טמאה מצותן בשריפה ואסור לבטל מצותן עיין תמורה לג ב ו לד א וע"ש ברש"י ד"ה כל הנשרפין ובגליון הש"ס שם וכל הנשרפין לא יקברו אלא דאם אי אפשר בשריפה כמשקין אז מצותן בקבורה .עיין שו"ת מהר"י שסייף סי' רעו דבשעה"ד יש לכרוך החלה פעמיים בנייר כדי שלא תתבזה וי"ל דכהיום שמשתמשין בשקיות ניילון אין החלה מתבזית אפי' אינה כרוכה פעמיים ושוב מכניסה בפח הזבל אבל מצות שריפה לא קיים. ועיין שו"ת מנחת יצחק ח"ד סי' יגן דודאי צריך לשרוף  אבל בכמקום שאי אפשר יאמר שיחול שם חלה רק על פחות מבזית ע"ש בשם המהרי"א ראין מצות שריפה בפחות מכזית ויעטפה בנייר ויכניסה לפח הזבל ע"ש ואול' יש להוסיף דכהיום ששורפין כל האשפה מקיים בזה מצות שריפה אם אמנם מכניס את החלה לתוך שקית ניילון שלא תבוא לידי בזיון עד שעת השריפה ועיין חזו"א דמאי סי' סו ס"ק א ד"ה ועל דבר דאגו נוהגים להקל בקבורה מפני שטורח עלינו שריפתן וחיישינן שמא אתו עלה לידי תקלה ד יו"ד סי' שכב "

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי