גדלו עצי פרי קטנטנים בסמוך לעץ האם, האם מותר לעקור אותם?

השאלה:

שאלת רב - עקירת עצי פרי קטנטנים יש לנו בחצר ב"ה עצי זית, שקד, קלמטינה ולימון. מעת לעת, פירות מהעצים הנ"ל שנושרים ונרקבים, מזריעים את האדמה וכך נובטים וצומחים עצים קטנטנים שכיום מגיעים למימדים של 10-50 ס"מ. האם אפשר לעקור את הצמחים החדשים הנ"ל ? זה כבר מגיע לכמויות גדולות וככל שמחכים זה צומח יותר ויותר. תודה מראש, ברוך פרסקי

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ט אייר תשפ"א 10:31

שלום

עצים ושתילים שיוצאים בסמיכות לעץ הם מזיקים לעץ האם ,ולכן מותר לעקור אותם .

דוגמה לכך ישנה משנה במסכת שביעית פרק ד משנה ד 'המדל בזיתים בית שמאי אומרים יגום וב"ה אומרים ישרש'  וביאר ר' עובדיה מברטנורא
'המדל בזיתים - כשהזיתים מקורבים זה לזה יותר מדאי נוטל אחד ומניח ב' או נוטל ב' ומניח אחד כדי שיגדל ויתעבה. מדל לשון שליפה והסרה'

הרי שפעולה זו מותרת ואין בכך איסור עקירת עצי פרי

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי