הדס עץ מאכל

השאלה: כמה יש להשקות הדס (בעציץ, נקנה לפני שבוע) בחול המועד? וכן האם נחשב הדס "עץ פרי", לעניין איסור בל תשחית, וכלאיים? קנינו גם עציץ של שיח גדול למראה, (אין לי מושג איך קוראים לו), כמה להשקותו בחול המועד?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א ניסן תשפ"א 10:54

בס"ד

שלום וברכה

א. מכיוון שאינני יודע את גודל העציץ וכן את גודל השיח, על כן יש לשאול את השתלן ולפי ההנחיות שלו יש לבצע השקייה.

ב. לפי התלמוד הדס הוא עץ פרי, אבל אם השאלה היא בבל תשחית, כאן דנים לפי שמוש האדם, ולכן אם לא מגדלים לפרי הרי זה כעץ סרק.

חג כשר ושמח