העתקת עץ לא טעים

השאלה: השנה שתלתי שתיל וומפי קטן מאוד בגינה,לאחר טעימה של הפרי אצל חבר ,מצאנו שהפרי ממש דוחה בעיננו ,מאחר ומקומות השתילה בגינתנו מוגבלים,האם מותר לי להוציא את השתיל כדי לשים עץ פרי אחר(ממשתלה הלכתית) כי אני נצרך למקומו,חבר שלי שאוהב את הפרי אמר לי שישמח לגדל אותו בעציץ בחממה עד עוד שנתיים שיוכל לשתול

התשובה

אגרונום יהודה הלר | כ"ג אב תשפ"א 8:40

שלום וברכה,

ניתן להעתיק את השתיל עם גוש אדמה גדול. חשוב שהגוש לא יתפרק גם מצד שאסור כבר לשתול לא גוש בגלל השמיטה.

בהצלחה