עקירת פסיפלורה שיש לה סימני ריקבון

השאלה: שלום הרב גדל אצלי בחצר עץ פסיפולרה כבר 5 שנים (בערך)... לאחרונה העץ מראה סימני ריקבון ובליאות. על העץ עדיין גדלים קצת פירות. אשמח לדעת האם ניתן לכרות את העץ? (לדעת אשכנזים הסוברים ערלה בפיספלורה) תודה רבה!

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ג' אב תשפ"א 12:13

ב"ה

שלום וברכה וכל טוב

לדעת החוששים שפסיפלורה הוא עץ פרי, אז צריך להתייחס לשאלה כשאלת עקירת עץ פרי, ובמיוחד שיש בעקירת עץ פרי סכנתא. לכן במקרה הנידון צריך לפנות ולבקש חוות דעת של גנן מקצועי שיאשר שאכן אין לעץ זה תקנה סבירה, ואז ניתן יהיה לעקור את העץ אפילו על ידי יהודי. אם ההערכה לא ברורה ניתן להקל לעשות כן על ידי גוי.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב