הרחקות בדלועים

השאלה: שלום, במסגרת עבודתי בבית ספר כמורה לחקלאות, קיבלנו שטח בו יש 8 ערוגות מוכנות לשתילה עם השקיה, המרחק בין ערוגה לזו שמקבילה לה הוא חצי מטר. האם מותר לשתול דלועים באחת מהערוגות? או שהמרחק הזה קטן מידי מהערוגה שלידה? אם למשל אשתול מלון בערוגה הכי קיצונית, ובערוגה המקבילה קשואים (שאינם נוטים להתפרס), האם מבחינת כלאיים זה מותר? תודה רבה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ח אדר ב׳ תשפ"ד 13:51

שלום וברכה

בין ערוגה של דלועים לערוגה של דלועים מסוג אחר נדרשת הרחקה של 2.20 מטר. בין ערוגה של דלועים לערוגה של ירק אחר כגון חסה, צנון, גזר וכד' נדרשת הרחקה של 1.10 מ'

בברכה

מוטי שומרון