עציצים עם תבלינים

השאלה:

לרב - שלום, קיבלתי מתנה 2 עציצים עם תבלינים:

1. כוסברה-פטרוזיליה

2. מרווה - למונית בכל עציץ מרפסת שתול מחצית מכל סוג..

שאלותיי הן:

1. האם אין בקיומן בעיה של כלאיים כיוון שהם שתולים באותו העציץ? אם כן, מה עליי לעשות? האם ניתן להעבירם לעציץ אחר?

2. כיצד ניתן להשתמש בתבלינים מבחינת א. הפרשת תו מ ב.כשרות מצד חשש חרקים?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | תמוז תשע"ד

ב"ה

שלום וברכה,

1. כוסברה ופטרוזיליה - יש בקיומן בעיה של כלאיים - וצריך להרחיק ביניהם - או לשתול אחת מהן בעציץ אחר.

2. מרווה נחשבת עץ לכל דבר ואין חיוב הרחקה ביניה לבין הלימונית.

3. מותר להשתמש בתוצרת - כי בכלאי זרעים אין איסור אכילה והנאה.

4. צריך לבדוק את כולם מחרקים - הם בחזקת נגועים .

5. תרו"מ מכוסברה ופטרוזיליה - אם הם גדלים תחת כיפת השמים - להפריש בברכה - ואם בבית להפריש בלא ברכה.

6. מרווה ולימונית - הם צמחים לחליטה - מה שקרוי "תה צמחים" - המחמיר להפריש יפריש בלא ברכה - ותבוא עליו ברכה

בברכת התורה והארץ,

אהוד אחיטוב