כלאים

השאלה: שאלתי אצלכם וקיבלתי מענה חלקי אשמח לפירוט והרחבה. ובתכל'ס האם ניתן לסמוך על משתלה שטוענת שאין אצלה כלאיים והרכבות אסורות? ובאופן כללי מה הפתרון לקניה של עצי פרי (במשתלת ולך יש דברים מיוחדים) שאין אותם במשתלות כשרות? אנו מודים לך על שאלתך באתר למעשה: משתלת ולך שמוכרת עצי ושיחי פרי מיוחדים מעידים על עצמם שהם ללא פיקוח כשרותי אך מקפידים על כלאים וכד'. איך ניתן לוודאות שאני אכן קונה מוצר שלא עבר איסור כלאיים? מה צריך לשאול אותם? הרכבה מעץ כלאים מותרת? להלן תשובתו של אגרונום מוטי שומרון: שלום וברכה תקנה רק שתילים שאינם מורכבים מוטי שומרון

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ח' אדר א׳ תשפ"ד 22:20

שלום וברכה

איננו יכולים להמליץ על משתלות שאינן תחת פיקוחנו או תחת פיקוח הלכתי מוסמך אחר. לכן עניתי לך שאם אתה רוצה להיות בטוח שאינך נכשל באיסור כלאים תקנה במשתלה שציינת רק עצים שאינם מורכבים.

בברכה

מוטי שומרון טל. 0545684261