כלאיים בקומפוסט

השאלה:

ברשותי ערמת קומפוסט. באופן טבעי מושלכים לשם גם זרעים ממינים שונים ביחד עם השאריות שלא בכוונה שינבטו.
לאחרונה נבטו שם זרעי דלעת והחלטתי להשתמש בשתילים.

האם יש בעיה של כלאיים בגלל שיש שם זרעים מסוגים אחרים(שעד כאן לא נבטו או לפחות לא צמחו לגודל שראיתי אותם)?
האם זה משנה אם אגדל את שתילי הדלעת בתוך הערימה או אוציא אותם ואשתול בגינה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אין איסור בהשלכת הפסולת, כיוון שאם היה תהליך תקין של קומפזציה לא היה גדל דבר, מה שבכל אופן גדל זה מקרה, כמו כן צריך עוד מספר תנאים שדבר זה יקרה, ועל כן אין בזריקת הפסולת משום זריעת כלאים.
ב. במקרה שגדלו זרעי דלעת כל זמן שלא גדל מין אחר אין איסור כלאים, ואולם אם יגדל מין אחר סמוך לדלעת תצטרך לעקור ולהעביר למקום אחר.