אוצר בית דין בימינו על פי הרב קוק

השאלה:

שלום לכת"ר. האם אוצר בית דין בימינו הוא סניף להיתר המכירה או עומד בפני עצמו?

שהרי הרב קוק לא סמך על אוצר בית דין לבדו, כפי שכתב להוריו: ודבר זה אף על פי שמצד עצמו אין בו כדי סמיכה, מכל מקום כשהוא נסמך אל המכירה לרווחא דמילתא, הוא דבר הגון וזכר לשביעית שלא תשכח מישראל..." (אגרות הראיה א, אגרת שיד). ]בן-מאיר, מה נאכל בשביעית...[.
בתודה ובברכת התורה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אוצר בית דין בימינו אינו סניף להיתר מכירה.הוא הדרך המועדפת לקיום מצות שמיטה מהתורה