ביעור יין אחרי פסח

השאלה: לק"י קבלנו בפסח מאורחים בקבוקי יין בקדושת שביעית. אנחנו נוהגים כרמב"ם המצריך לבער ממש את היין. מה רצוי לעשות כעת ביין זה? תודה יצחק עמראני

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א אייר תשפ"ג 15:39

בס"ד

שלום וברכה

כבר עניתי לייסודי השאלה של ביעור יין, ואין כאן אלא הוספה של שאלה נוספת.

אפשר לתת אותו למי שנוהג כדעת הר"ש והתוס' וכרוב הראשונים שאין צורך בביעור ממש והוא יוכל לעשות לו ביעור כעת על פי פסיקת הגרי"מ טקוצינסקי בספר השמיטה שמי שלא בער באונס או בטעות יכול לבער גם לאחר הזמן.