גיזום ענפים מפריעים

השאלה:

שלום רב, יש לי מרפסת פתוחה לא מקורה בקומה חמישית. במרפסת עציצים גדולים של עץ אתרוג, שיח יסמין ושיח יערת הדבש. הענפים של יערת הדבש הסתבכו עם הענפים של האתרוג ומפריעים לפריחה. האם ניתן לגזום את הענפים של יערת הדבש שלא יפריעו לאתרוג? שאלת המשך: האם ניתן לנצל גיזום ענפים לחג שבועות ולגזום בכוונה את הענפים שמפריעים? או שצריך לגזום לכתחילה את הענפים מהצד השני?"

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ג אייר תשפ"ב 18:12

ב"ה

שלום וברכה

הפתרון הכי נכון במקרה זה הוא לגזום את הענפים שמפריעים לאתרוג לצורך חג השבועות, לעשות גיזום גס באופן שלא מיועד להצמחת היסמין.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר