האכלת חיות שאריות מאכל הראוי לאדם

השאלה: שלום כבוד הרב, אני מבין שנפסק להלכה שאין מאכילים מאכל אדם הקדוש בקדושת שביעית לבהמה. האם מותר להאכיל לבהמה את אותן שאריות וקצוות ירקות שממילא שמים ב"פח שביעית" כדי להירקב מעצמם בשלב שעדיין ראויים למאכל אדם, או חייבים גם בשאריות לחכות שייפסלו ממאכל אדם? (כוונתי להאכלה ממש, בחיות בית, כגון שרקנים וכד'.) תודה רבה ומועדים לשמחה!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ז תשרי תשפ"ב 9:50

שלום וברכה

אין להאכיל חיות פירות וירקות ראויים למאכל אדם , לכן יש להמתין עד שלא יהיו ראויים למאכל אדם (שירקבו מעט) ואז ניתן להאכיל בהם חיות .

אך קליפות שאינם ראויות למאכל אדם (קליפות בננה ) ניתן לתת מיד לחיות

  ברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי