השחלת פסיפלורה בגדר

השאלה: שתלנו לא מזמן מספר שיחים מטפסים(פסיפלורה/אורנית לוהבת) מתוך מטרה שיטפסו וימלאו גדר במשך הזמן. מכיוון שמדובר בשטח גדול, צימוח משמעותי כנראה יקרה בשנה הבאה. האם יהיה מותר בשנת השמיטה לסדר/להשחיל את הענפים ע"ג הרשת ובתוכה, כאשר המטרה היא למלא את הגדר ולגרום לצמחים טיפוס ומילוי של מלוא הגדר. כמובן שאין מדובר בגיזום - אלא רק בסידור הענפים והשחלתם ברשת. תודה רבה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' אב תשפ"א 8:51

בס"ד

שלום וברכה

הסידור בגדר איננו גורם לתוספת צמיחה של העץ אלא סידור הצימוח זה לא מוגדר עבודת האילנות, רק עבודה שנעשית תמיד לצורך האילן היא האסורה, אבל הגבהת ענף שלא ישכב על הרצפה זו לא פעולה חקלאית ולא עבודת האילן. לכן הדבר מותר בשביעית, וכן השחלת ענפים בתוך הרשת איננה עבודה חקלאית (לא כולם עושים זאת).