זריעה ושתילה בעציץ לא נקוב בבבית

השאלה: שלום רב יש לי בחדר עציץ שכגע אין בו שום שתיל, רק אדמה. אני רוצה להחליף את האדמה בעציץ ולשתול בעציץ זרעים חדשים, כדי שיגדל בעציץ צמח כלשהו ללא ריח (עדיין לא החלטתי איזה). האם מותר לי לעשות את זה בשנת שמיטה? אודה לתשובתכם בכבוד רב יובל רוטשילד

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"א חשון תשפ"ב 23:13

שלום

 אין זורעים ולא שותלים בשמיטה אפילו לא בעציץ לא נקוב הנמצא בתוך בית.

הואיל ויש בדבר ספק איסור דרבנן, שרק במקום הצורך התירו (כגון לחקלאים שזו פרנסתם), אך שאין צורך גדול אין לזרוע ולשתול.

 בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי